اخبار مجمع

  • بیانیه مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پی شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان

    بیانیه مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پی شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان

    در پی شهادت مظلومانه «سیدحسن نصر‌الله» دبیرکل حزب‌الله لبنان، بیانیه مجمع جهانی اهل‌بیت‌(ع) صادر شد.

    متن این بیانیه به شرح زیر است:

    بسم الله قاصم الجبارين

    أَذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُم ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ (حج (۳۹)

    آخرالامر، خوی درندگی حیوان هاری چون اسرائیل کودک‌کش، زهر خود را ریخت و جهان اسلامِ امت محمد رسول‌الله(ص) را با شهادت سید‌حسن نصر‌الله، داغدار مصیبت خویش ساخت و قلبش را جریحه‌دار نمود.

    موضع مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پی شهادت عضو برجسته شورای عالی‌ آن، سید شهدای اهل مقاومت «سیدحسن نصرالله» عزیز، چیزی نیست جز ابراز غم و اندوهی جانکاه و البته عمیق و همدردی با مردم مظلوم لبنان و مردم بی پناه فلسطین و تاکیدی بر این مطالب بسیار مهم:

    شهادت سید شهدای مقاومت موضع عجیبی نبود، همانطور که شهادت سلفش «سیدعباس موسوی» رحمه‌الله‌علیه نیز امر شگفت و غریبی نبود؛ نسال الله منازل الشهداء.

    پایان شیرین مسیر مجاهدان و سربازان راه خدا و کسانی که پای در مبارزه با ظلم و ددمنشی آمریکای جهانخوار و اسرائیل خونخوار می‌گذارند از ابتدا مشخص است؛ اساسا آنها عمری مجاهدت را در پی رسیدن به آرزوی شهادت و جهاد جستجو می‌کنند؛ من المؤمنين رجال صدقوا ما عهدوا الله عليه فمنهم من قضى نحبه.

    هر چند که ترور ناجوانمردانه «سیدحسن نصر‌الله» ثلمه‌ای بزرگ، آسیبی جبران ناشدنی و داغی سترگ بر جسم و جان حزب‌الله لبنان و قلب‌های تک تک مسلمانان جهان وارد نمود؛ اما بدون شعار تاکید می‌کنیم که جزء جزء جبهه مقاومت بسان جریانی پرخروش، همچنان زنده، فزاینده، بالنده و آکنده از امید به روزهای نیل به قله‌های نصر و ظفر نزدیک و نزدیک‌تر خواهد شده که نصر من الله و فتح قريب.

    از امور خارق العاده‌ای که با بی شرمی تمام و کمال، هر انسان عاقل و آزاده‌ای را شگفت‌زده می‌کند، سازمان مللی است که بجای برقراری صلح، تنبیه متجاوز و احترام به حق دفاع مشروع؛ بر ترور مصلحان صحه گذاشته و مجوز صادر می‌کند.

    نتیجه ارتباطات صمیمانه و مهرورزانه حزب‌الله لبنان و مکتب فکری رهبران عظیم‌الشان آن از «امام موسی صدر» تا «سیدحسن نصر‌الله» با عموم مردم لبنان از شیعه تا سنی و از مسیحی تا یهودی و از لیبرال تا سکولار و انقلابی را در داغداری‌ها، عزاداری‌ها و سوگواری‌های زائدالوصف امروزشان می‌بینیم که ان الذین آمنوا و عملوا الصالحات سيجعل لهم الرحمن وداً.

    تاریخ، نام بزرگمردی همچون «سیدحسن نصرالله» را تا همیشه به عنوان مجاهد کبیر پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم با فضیلت دینی، رهبر مدیر سیاسی، مجاهدی نستوه، شیرمردی شجاع، فرمانده‌ای در میدان، دانشمندی واقع‌گرا، رهبری صادق و شهیدی مظلوم؛ اما مقتدر و ماندگار در صفحات خویش ثبت خواهد کرد؛ پس اینک نه پایان راه او بلکه آغاز نصر‌الله است و قطعا سننتصر. در پایان بنا بر حکم و فتوای ولایی رهبر فرزانه آزاد‌مردان و زعیم شیعیان جهان، همراه با مجامع اهل‌بیتی و منتسبین این مجمع اهل‌بیتی، لبیک‌گویان تاکید می‌کنیم که جهاد با دشمن صهیونی و رویارویی با رژیم غاصب ظالم و خبیث و همراهی، همدردی و کمک به مردم مظلوم در لبنان فلسطین و سایر حدود و ثغور اسلامی آنهم با همه امکانات و همه اصناف جهاد اعم از جان و مال و آبرو و علم و دانش و اعتبارهایمان را بر خود فرض و واجب می‌دانیم و سیعلم الذین ظلموا اي منقلب ينقلبون.

    مجمع جهانی اهل بیت (ع)

    ۸ مهرماه ۱۴۰۳ 

    در این بیانیه آمده است: شهادت سید شهدای مقاومت، موضع عجیبی نبود، همانطور که شهادت سلفش «سیدعباس موسوی» رحمه‌الله‌علیه نیز امر شگفت و غریبی نبود؛ نسال‌ الله منازل الشهداء.

  • پیام دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) به مناسب شهادت دبیر کل حزب‌الله

    پیام دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) به مناسب شهادت دبیر کل حزب‌الله

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)- 

    به مناسب شهادت دبیر کل و رهبر حزب الله لبنان سید حسن نصر الله و گروهی از  رزمندگان قهرمان  در بیروت، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) آیت الله رضا رمضانی پیامی صادر نمود.

    متن این پیام به شرح زیر است :

    بسم الله الرحمن الرحيم

    وَكَأَيِّن مِّن نَّبِيࣲّ قَٰتَلَ مَعَهُۥ رِبِّيُّونَ كَثِيرࣱ فَمَا وَهَنُواْ لِمَآ أَصَابَهُمۡ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ وَمَا ضَعُفُواْ وَمَا ٱسۡتَكَانُواْۗ وَٱللَّهُ يُحِبُّ ٱلصَّـٰبِرِينَ 

    فرزندان امت اسلامی سرافراز ما

    جهان اسلام داغدار شهادت رهبری اسلامی، سیدی علوی، مبارز عربی و مجاهد میدانی یگانه شد که زندگانی شریف خود را  در دفاع از حقیقت، عدالت و تمامی محرومین سپری نموده و با تکیه بر حکمت، توان و استواری ذاتیش در برابر کفر، استکبار، ستم، تجاوز و اشغالگری مقاومت نمود. دغدغه¬های ملت، فقرا و عموم مردم برایش اهمیت داشت و به نماد موضوع فلسطین، آرمان محوری امت اسلامی، و همه انسان¬های آزاده و شریف و کل بشریت تبدیل شد. ایشان مبارزی دلاور در همه عرصه های رویارویی با نیروهای شر و متجاوز و رهبر دانشمند و بزرگ مقاومت اسلامی بود که نقشه های صهیونیستی- آمریکایی را در کل منطقه خنثی کرد. سید حسن نصر الله خدمتگزاری کوشا و فروتن برای مردم، میهن، ملت، محرومان و نمونه ای از پرورش یافتگان، مبلغان و مدافعان اسلام اصیل محمدی است و این امر پیش از گفتار بی نقص و بیان شیوا در رفتارش، قابل مشاهده بود و از پیشگامان بیان حقیقت، منبر الهام بخش و وعده صادق شناخته شد و دست آخر نیز در پایان سفر جاودانه حرکت در مسیر بیت المقدس به فیض شهادت نائل شد. خداوند یاد وراهش را جاودانه کند تا همچون مشعلی، روشنی بخش راه مؤمنان مجاهد باشد.

    با دلهایی راضی به اراده و تقدیر الهی و اندوه، ناراحتی و صبر و استواری بسیار و در نهایت احترام و  افتخار، شهادت رهبر مقاومت اسلامی جناب علامه مبارز سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله پیروزمند و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) را تسلیت عرض نموده  و از خداوند متعال می خواهیم که ایشان را در برترین آسمان¬ها جای دهد و او را همنشین اجدادش رسول خدا (ص)، ائمه بزرگوار(ع)، شهدا و صالحان قرار دهد و رحمت واسعه، غفران و خشنودی خویش را نصیب ایشان فرماید. سید حسن به راستی به وعده خود با خداوند وفا کرده و جانش را در این راه فدا نمود. او زندگی جاودانه خود را در مسیری مملو از جهاد و فداکاری در راه خدا سپری نمود و به نماد الهام بخش استواری، جهاد و مقاومت در برابر دشمن وحشی صهیونیستی تبدیل شد و در این مسیر هیچ تغییری نکرد.

    در این مناسبت غم انگیز به نیابت از خود و به نمایندگی از طرف اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) و تمامی اعضا و منتسبین به این نهاد، بالاترین مراتب تسلیت و همدردی خود با سرور و مولایمان، امام عصر و زمان، امام حجّت، «عج» و حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای و جهان اسلام ومراجع عظام، خانواده محترم ایشان، فرزندان ارجمند، بستگان و دوستداران ایشان، به امت سرافراز اسلامی و مردم سرافراز لبنان، به مجاهدان و یاران ایشان و رهبری این سازمان، اعضا، رزمندگان و دلاور مقاومت اسلامی و توده های حامی نصرالله بزرگ و دیگر شهدای سعادتمند که با او و پیش از او به خاطر حمایت از مظلومان در لبنان و سربلندی غزه به شهادت رسیدند اعلام می نمایم.

    شهید سعادتمند حامل پرچمدار مقاومت در جهان، مظهر کرامت انسانی، الگو و معلم در سیاست، جهاد، علم و اخلاق بود.جان گرانقدر خود را در راه خدا و دین حق و مقاومت و ملت و میهن و فلسطین فدا کرد تا در پایان راه به جدش اباعبدالله الحسین علیه السلام و شهدای صالح بپیوندد. همانطور که رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در مداحی خود فرمودند: سید مقاومت یک شخص نبود، بلکه یک رویکرد و مکتب بود و این رویکرد ادامه خواهد داشت و جنایتکاران صهیونیست بدانند که ضعیف تر از آن هستند که به ساختار قوی حزب الله آسیب برسانند.

    در این مصیبت بزرگ از خداوند متعال مسآلت دایم که پدر بزرگوارش را حفظ بفرماید و برای خانواده محترمشان که با ایستادن در کنار ایشان اسوه صبر و استقامت و تحمل مصیبت بود و برای همه  فرزندان، بستگان و دوستداران او و برای قهرمانان مقاومت اسلامی در لبنان، فلسطین و هر جا برایشان صبر جمیل، اجر، تسلیم، عاقبت بخیر و پایداری در راه رسیدن به پیروزی پایدار،  مسئلت دارم.

    انه سمیع مجیب

    رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام

    شایان ذکر است که رژیم صهیونیستی عصر روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ با حمله به محله حاره حریک در منطقه ضاحیه جنوبی در شهر بیروت پایتخت لبنان و بمباران شدید چندین ساختمان، سید حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزب‌الله لبنان را به شهادت رساند.

    سید حسن به راستی به وعده خود با خداوند وفا کرده و جانش را در این راه فدا نمود.

  • بیانیه مجمع محبان اهل‌بیت(ع) افغانستان در پی شهادت سید حسن نصرالله

    بیانیه مجمع محبان اهل‌بیت(ع) افغانستان در پی شهادت سید حسن نصرالله

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - در پی شهادت سید حسن نصرالله، مجمع محبان اهل بیت(ع) افغانستان بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    من المومنین رجال صدقوا ماعاهدوالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا.

    خداوند منان از بندگان خویش در  روز "الست" پیمان (دفاع از حق) گرفته است، بعضی به این عهد عمل کرده شهید شدند و کسانی هم منتظر عمل به عهد الهی هستند بر اساس مفاد آیه مبارکه قر آن کریم، فدائیان در راه دین حق همیشه منتظرند تا در نوبت خویش فدا کاری کنند.

     آنهاییکه فکر می کنند با کشتن فدائیان راه حق و حقیقت، به پایان این راه نزدیک می شوند، سخت در اشتباهند. دشمنان اسلام بدانند که این علم هرگز به زمین نخواهد ماند، بلکه علم بردارانی دیگری پا در میدان نبرد  گذاشته با قدرت و خروشندگی بیشتر این راه را ادامه خواهند داد.

    شهید سیدحسن نصرالله نیز، از پاکبازانی است که  هر کز راهش گم نمی شود، و این مسیر بی رهبر و بی یاور نخواهد ماند راه که ایشان انتخاب و ترسیم کرده است باقی خواهد ماند.

    اسرائیل غاصب کور خوانده است اگر به این فکر باشد که با شهادت سید حسن نصرالله راه و خط مقاومت گم خواهد شد، رژیم جعلی اسرائیل باید بداند که صدها و هزاران  تن دیگر همانند شهید نصر الله آماده فدا کاری وجان نثاری می باشند، امواج طوفنده مقاومتی که با خون شهدا در آمیخته است  یقینا حکومت صهیونیستی را نابود خواهد کرد.

    مجمع محبان اهل بیت(ع) افغانستان شهادت آن بزرگ مرد تاریخ مقاو مت را، به حضرت حجت ابن الحسن العسکری، رهبری جهاد و مقاومت، امت مسلمه، ملت عزیز لبنان، تمامی نیروهای مقاومت و بیت شریف آن عزیز سفر کرده، تبریک و تسلیت گفته از خداوند رحمان برای شهدای مقاومت بهشت برین، برای خانواده های مصیبت دیده اجر و صبر و برای مجروحان حادثه شفای عاجل و صحت کامل مسئلت می نماید.

    والسلام علیکم

    مجمع محبان اهل بیت (ع)

    ۱۴۰۳/۷/۸ - کابل

     

    در پی شهادت سید حسن نصرالله، مجمع محبان اهل بیت(ع) افغانستان بیانیه‌ای صادر کرد.

     
  • آیت‌الله رمضانی: آموزه‌های مکتب اهل بیت(ع) فراعصری است

    آیت‌الله رمضانی: آموزه‌های مکتب اهل بیت(ع) فراعصری است

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - حجت‌‌الاسلام‌ و المسلمین «سیدمسعود پورسیدآقایی» ریاست مؤسسه آینده روشن به همراه جمعی از اساتید و مدیران این موسسه، امروز شنبه ـ 7 مهر 1403 ـ با آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، دیدار کردند.

    آیت‌الله رمضانی ضمن قدردانی از فعالیت‌های این مجموعه و تاکید بر همکاری‌های طرفینی، بیان داشت: دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت(ع) با حضور دانشجویانی از 33 ملیت، ویکی شیعه با بهره‌مندی از 22 زبان و بخش آموزش مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ظرفیت مهمی در راستای نشر معارف اهل‌بیت(ع) در عرصه بین‌المللی دارند. همچنین خبرگزاری بین‌المللی ابنا با 28 زبان و شبکه ماهواره‌ای ثقلین؛ از جمله دیگر ظرفیت‌های مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در عرصه رسانه هستند که توانایی تولید و نشر آموزه‌های دینی و مهدوی را برای مخاطبین بین‌المللی دارند.

    وی توجه به مسائل مهدویت و انتشار آن برای مردم جهان را ضروری دانست و گفت: دنیا از هر جهت در حال تحول است؛ تحول فرهنگی، اجتماعی و سیاسی. نظام سلطه درصدد دیکته کردن جهان تک قطبی بود، اما جبهه مقاومت با آن مخالفت کرد و موفق شد. امروزه بلوک شرق و غرب مطرح نیست؛ بلکه اسلام در برابر کفر قرار دارد.

    جهان تشنه عدالت اجتماعی است

    دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، مردم جهان را تشنه عدالت اجتماعی دانست و اظهار داشت: عدالت‌خواهی، آرزوی تمام انبیاء الهی است و ذیل آیه شریفه «لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» بدان اشاره شده است. در ادامه آیه نیز ذکر شده که «وَأَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ فِيهِ بَأْسٌ شَدِيدٌ» یعنی تحقق چنین امری سختی و مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. امام خمینی(ره) در تفسیر آیه «قل إِنَّمَآ أَعِظُكُم بِوَٰحِدَةٍۖ أَن تَقُومُواْ لِلَّهِ مَثۡنَىٰ وَفُرَٰدَىٰ»؛ می‌فرمایند: ما به دو قیام دعوت شدیم، اول قیام فردی برای رسیدن به توحید و دوم نیز قیام اجتماعی برای رسیدن به عدالت.

    آیت‌الله رمضانی، توجه به فناوری‌های جدید از جمله «هوش مصنوعی» را ضروری دانست و بیان داشت: هوش مصنوعی در تمام تحولات فرهنگی و اجتماعی در جهان، تاثیرگذار است؛ لذا رهبر معظم انقلاب نیز بر استفاده از این مهم تاکید داشتند. اگر می‌خواهیم در تمام تحولات و اتفاقات پیشرو باشیم، باید به این حوزه و تکنولوژی‌های جدید توجه کنیم.

    وی بر ارائه تفسیری صحیح از تفکر مقاومت به مخاطب بین‌الملل، تاکید کرد و گفت: مقاومت برای کشورگشایی یا سلطه‌جویی نیست؛ بلکه قصد دارد تا بستری را برای عدالت و در نتیجه انتشار رحمت الهی، فراهم کند. در قرآن کریم نیز آیات فراوانی با موضوع رحمت آمده که مسیر انتشار رحمت خداوند نیز از راه مقابله با اهل زر و زور و تزویر می‌باشد. جبهه مقاومت با علف‌های هرز در منطقه مقابله می‌کند، اما متأسفانه نتوانستیم این امر را به درستی مفهوم‌سازی کنیم.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) ادامه داد: مثلا کلمه «جهاد» که به علت عدم ارائه مفهومی صحیح از آن به مخاطب بین‌المللی، در غرب به معنای خشونت است و امری نامقدس شناخته می‌شود؛ لذا این تغییر مفهوم، تغییر ارزش را نیز به همراه دارد. در غرب نیز جای معروف و منکر تغییر کرده است. برخی می خواهند در اسلام لیبرالی، شریعت را بردارند و برای آن جایگزین ارائه دهند.

    سبک زندگی اهل‌بیت(ع)؛ نرم افزار تمدن اسلامی

    آیت‌الله رمضانی، آموزه‌های مکتب اهل بیت(ع) را فراعصری دانست و اساس آن را دو عنصر مهم عقل و فطرت معرفی کرد.

    وی، سبک زندگی اهل‌بیت(ع) را نرم افزار تمدن اسلامی دانست و گفت: امام علی(ع) می فرمایند: مَن لَم يُهَذِّبْ نفسَهُ لَم يَنتَفِعْ بالعَقلِ، یعنی هر كه نفْس خود را تهذيب نكند، از خرد بهره‌مند نشده است»؛ ایشان از لفظ لَم يَنتَفِعْ استفاده کردند که تاکید بیشتری نسبت به کلمه َلا ینتفِعْ دارد. عقل حکم می کند که انسان باید تهذیب کند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پایان به داستانی از استاد خود آیت‌الله لاکانی گیلانی پیرامون کرامت حضرت معصومه(س) اشاره کرد و گفت: مرحوم علامه «حکیم عسکری» نیز از دیگر اساتید ما بودند که به ما گفتند: هنگام تشرف به حرم حضرت معصومه(س)، از ایشان بخواهید تا عقلتان را توسعه دهد‌.

    حجت‌‌الاسلام‌والمسلمین «سیدمسعود پورسیدآقایی» ریاست مؤسسه آینده روشن به همراه جمعی از اساتید و مدیران این موسسه، امروز شنبه ـ 7 مهر 1403 ـ با آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، دیدار کردند.

  • گزارش تصویری | دیدار ریاست و مدیران مؤسسه آینده روشن با دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)

    گزارش تصویری | دیدار ریاست و مدیران مؤسسه آینده روشن با دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - حجت‌‌الاسلام‌والمسلمین «سیدمسعود پورسیدآقایی» ریاست مؤسسه آینده روشن به همراه جمعی از اساتید و مدیران این موسسه، امروز شنبه ـ ۷ مهر ۱۴۰۳ ـ با آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، دیدار کردند.

  • آیت‌الله‌ رمضانی: مرحوم آیت‌الله محفوظی همواره پشتیبان انقلاب اسلامی بودند

    آیت‌الله‌ رمضانی: مرحوم آیت‌الله محفوظی همواره پشتیبان انقلاب اسلامی بودند

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله العظمی محفوظی شامگاه پنج شنبه پنجم مهر ۱۴۰۳ با سخنرانی آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در مسجد رفعت در شهر قم، برگزار شد.

    آیت الله رمضانی در این مراسم با اشاره به ویژگی های آیت الله العظمی محفوظی اظهار کرد: ایشان به معنای واقعی کلمه، فقیه بودند و تفقه در دین داشتند. آیت الله العظمی محفوظی، فقیه مجاهدی بودند که همواره از انقلاب اسلامی ایران، پشتیبانی کردند. ایشان پیش از پیروزی انقلاب، زندان و تبعید را تجربه کردند و از انقلاب اسلامی ایران به عنوان معجزه قرن دفاع می‌کردند. هیچ کس پیش از پیروزی انقلاب، تصور نمی کرد که این اتفاق بزرگ رخ بدهد، حتی مصلحان آن زمان هم باور نداشتند که این حرکت، تحقق پیدا می کند.

    وی ادامه داد: آیت الله العظمی محفوظی در نزد بزرگانی همچون آیت الله العظمی گلپایگانی، آیت الله العظمی بروجردی، علامه طباطبایی و امام خمینی(ره)، تلمذ کردند که این شاگردی نزد بزرگان از ایشان، محققی جامع و برجسته، ساخته بود. آثاری که از آیت الله العظمی محفوظی در آینده به چاپ می رسد، جایگاه ایشان در عرصه فقه را بیشتر، نمایان می سازد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: علما به عنوان امناء الرسل یعنی امانت داران رسالت معرفی شدند، اما علما برای رسیدن به چنین جایگاهی باید از ویژگی های خاصی برخوردار باشند و نمی توان امر دین را به هر کسی سپرد. براساس روایات، امر دین باید به کسی سپرده شود که مودب و مهذب بوده و خود را تربیت کرده باشد. زمانی که رسول اکرم(ص) مودب به آداب الهی شدند، امر دین به ایشان سپرده گردید.

    سپرده شدن امر هدایت به عالمان دینی

    آیت الله رمضانی، علما را امناء الرسل دانست و تصریح کرد: علما امین پیامبر اکرم(ص) هستند که باید بشیر و نذیر باشند. صفاتی برای رسول اکرم(ص) ذکر شده است و عالمان دینی هم این نقش را دارند که امور انسان ها را اصلاح کنند و انبیای الهی، امینان دین هستند. به علمای دین، امر هدایت و دین سپرده شده است. خداوند متعال، امر هدایت تکوینی و تشریعی را مختص خود می داند و برای این مسئله، کتاب های آسمانی و پیامبران الهی را برای انسان ها، فرستاده است. لذا امر هدایت به عالمان دینی، سپرده شده است و کسانی که با دین آشنایی ندارند باید به این عالمان، مراجعه کنند.

    وی ادامه داد: حضرت امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه فرمودند که اگر چهار دسته از مردم به وظایف خودشان عمل کنند، جامعه دیگر دچار مشکل نخواهد بود، اگر عالمان به جاهلان درس بدهند، اگر جاهلان درس بگیرند، اگر ثروتمندان به درستی از ثروت خود استفاده کنند و اگر فقیر جایگاه اجتماعی خودش را حفظ کند. خداوند ابزار معرفت را در اختیار همه قرار داده است و اگر کسی از این ابزار استفاده کند، عالم می شود. در وجود همه انسان ها، چنین ظرفیتی وجود دارد، به شرط این که انسان خودش را تربیت کند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: عالمان دینی آمده اند که شان هدایت را به درستی انجام بدهند و هادی باشند. مرحوم آیت الله العظمی بهجت، مصداق عارف اهل بیتی بودند و ایشان توانستند که شخصیت های بسیاری از جمله مرحوم آیت الله العظمی محفوظی را تربیت کنند. مرحوم آیت الله العظمی محفوظی می گفتند من هر باری که در نزد مرحوم آیت الله العظمی بهجت می رفتم به یک نکته جدید می رسیدم. انسان زمانی باید به دنبال علم برود، بعد که به علم رسید باید به آن علم، عمل کند و در این صورت خداوند به او نور می دهد.

    آیت الله رمضانی با اشاره به ویژگی علمای ربانی اظهار کرد: امام‌حسن‌عسکری‌علیه السلام در روایتی فرمودند هر یک از فقها که بر نفس خود مسلّط باشند و دین خود را حفظ کنند و با هوای نفس خود مخالفت ورزد و امر خدا را اطاعت کند، بر همگان واجب است که از او تقلید نمایند. حضرت امیرالمومنین(ع) در روایتی دیگر فرمودند کسی که نفس خودش را تربیت نکند، باخته است. کسی می تواند بر نفس خود مسلّط باشد که خودش را نبیند و چنین عالمی می تواند انسانها را تربیت کند. یک فقیه باید حافظ دین باشد، چون مردم امور دینی خودشان را به او سپرده اند. روشنفکران مدام به شبه افکنی در دین می پردازند، مثلا می گویند برخی از آیات قرآن که مربوط به جهاد و مقاومت است باید کنار گذاشته شود.

    وی ادامه داد: برخی این شبهه را مطرح کردند که زبان قرآن، زبان عربی است و قابل استفاده برای همه نمی باشد. این در حالی است که قرآن غیر از زبان محاوره که زبان عربی است، یک زبان فهم دارد که آن زبان عقل است. ۳۰۰ آیه در خصوص عقل و فطرت در قرآن آمده است. قرآن، راه را برای انسان روشن می کند.

    ایستادگی مرجعیت در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مراجعه به مرجع تقلید را حکم عقل دانست و تصریح کرد: یکی از شروط ضروری برای عالمان دینی، مخالفت با هوای نفس است، لذا فقیه در فتوا دادن نباید هیچ گونه از تمایلات شخصی و نفسانی خودش را دخالت بدهد و باید فقط با توجه به منابع و استنباطات، حکم الهی را بیان کند. فقیه باید قبل از هر چیزی خودش را تربیت کند. فقهیی که بر نفس خود مسلّط و مطیع امر الهی باشد، باید عوام مردم از او پیروی کنند.

    آیت الله رمضانی با اشاره به شناخت خود از آیت الله العظمی محفوظی اظهار کرد: من شناخت سی چهل ساله از ایشان دارم. محضر مرحوم آیت الله العظمی محفوظی به لحاظ اخلاقی و تادیبی، محضر ادب بود و ایشان یک شخصیت خودساخته به شمار می رفتند. عالمان وارثان انبیای الهی هستند و از این رو، آنها علاوه بر علم الدراسه از علم الوراثه هم برخوردار هستند. همان طور که رسول اکرم(ص) واسطه بین خالق و مخلوق بود، عالمانی که توانستند علم را در جان و وجود خود راسخ کنند، واسطه بین خلق و رسول اکرم(ص) هستند.

    وی ادامه داد: حوزه باید عالمانی را تربیت کند که در تبیین کوتاهی نمی کنند و به روز هستند و در برابر بدعت ها می ایستند. امروز دشمنان اسلام، دست به دست هم داده اند که اسلام را نابود کنند. زمانی یک بلوک شرق و یک بلوک غرب در دنیا بود که بلوک شرق به زباله دان تاریخ پیوست. اسلام به معنای دقیق کلمه، دشمنان را به خوبی می شناساند. امروزه مرجعیت در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، ایستاده است و اگر این روند ادامه پیدا کند و ما وارد میدان نشویم، دشمنان میدان دار خواهند شد. مرجعیت در نجف و قم به این موضوع، حساسیت نشان داده است و عالمان دینی هم باید به وظیفه خود در خصوص شناساندن دشمنان، عمل کنند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: آیت الله العظمی محفوظی، فقیه مجاهدی بودند که همواره از انقلاب اسلامی ایران، پشتیبانی کردند. ایشان به معنای واقعی کلمه، فقیه بودند و تفقه در دین داشتند.

  • آیت‌الله رمضانی: توهین و اهانت در فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) جایی ندارد

    آیت‌الله رمضانی: توهین و اهانت در فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) جایی ندارد

    نخستین نشست کمیته «فرق و جریانات شیعی» در سالن جلسات مجمع جهانی اهل بیت(ع) قم برگزار شد.

    در این نشست دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار داشت: ویژگی اسلام این است که با همه‌ی ادیان و مذاهب، قدرت گفت‌وگو و تعامل دارد. لذا در قرآن کریم می‌بینیم که خداوند همه را با کلمه‌ی «قُلْ يا أَهْلَ الْكِتابِ تَعالَوْا إِلى‏ كَلِمَةٍ‏» (آل‌عمران: 64) فراخوان می‌کند. از سوی دیگر، فقه اهل بیت(ع) به عنوان یک فقه جامع، به دنبال زندگی مسالمت‌آمیز در تعامل با ادیان و مسلمانان است.

    اهانت و توهین نسبت به مقدسات سایر ادیان و مذاهب پذیرفته نیست

    آیت‌الله «رضا رمضانی» با بیان اینکه ما با ادیان وحیانی مشترکات فراوانی داریم و مسلمانان در اصول و فروع با هم مشترک هستند، اضافه کرد: آنچه از فرهنگ قرآنی استفاده می‌شود این است که اهانت و توهین نسبت به مقدسات سایر ادیان پذیرفته نیست. حتی به مسلمانان دستور داده شده که آلهه‌ی بت‌پرستان را سبّ نکنید چرا که آن‌ها هم مقدسات شما را سبّ می‌کنند. بنابراین سبّ، توهین و اهانت در فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

    وی همچنین گفت: مراجع فعلی ما نیز فتوا داده‌اند که به هیچ وجه توهین و اهانت به مقدسات مسلمانان و سایر ادیان جایز نیست و فتوا به عدم جواز می‌دهند؛ از جمله امام خامنه‌ای و آیت‌الله العظمی سیستانی بر این امر تأکید دارند و به هیچ وجه روا نمی‌دارند که به مقدسات سایر ادیان و مذاهب اهانت و توهین شود. همچنین سیره‌ی علمی و عملی اهل‌بیت(ع) همواره این بوده است که به پیروان ادیان احترام می‌گذاشتند.

    استاد درس خارج حوزه علمیه قم، با اشاره به اینکه اهل‌بیت(ع) با علما و پیروان سایر ادیان مناظره و گفت‌وگو می‌کردند و به پرسش‌های آنان پاسخ می‌دادند، افزود: صاحبان شرایع و افکار مختلف محضر پیامبر(ص) می‌آمدند و از همان زمان بحث گفت‌وگوی بین ادیان مطرح بوده است؛ و پیامبر(ص) سخنان آنان را می‌شنیدند و پاسخ می‌دادند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه تمام مراجع بر گفت‌وگو تأکید دارند و ما هم باید تابع مرجعیت باشیم، در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: تمام مسلمانان، مرجعیت علمی و معنوی اهل بیت(ع) را پذیرفته‌اند و قبول دارند اما در خصوص مرجعیت سیاسی یک‌سری اختلافاتی میان اهل سنت و عالمان دینی مطرح است که در جای خود باید طرح شود. در کتبی که در این زمینه علمای اسلام نوشته‌اند، حریم و حرمت اهل بیت(ع) در نزد تمام مسلمانان پذیرفته شده است و امروزه حتی غیرمسلمانان هم در مورد اهل بیت(ع) کتاب‌های مفصلی می‌نویسند. ما نویسندگان مشهور مسیحی داریم که در رابطه با اهل بیت(ع) کتاب‌های فراوانی نوشته‌اند.

    اهل بیت(ع) می‌توانند الگوی همه‌ی ادیان ابراهیمی و تمام بشریت باشند

    وی به فرصت‌های ایجاد شده برای معرفی اهل‌بیت(ع) به جامعه‌ی بشری اشاره کرد و درباره امکان و لزوم الگوگیری جامعه‌ی بشری از خاندان وحی ادامه داد: ما معتقدیم که اهل بیت(ع) می‌توانند الگوی همه‌ی ادیان ابراهیمی و تمام بشریت باشند. لذا از تعبیر امام حسین(ع) که فرمودند «لكم فِيَّ اسوة» می‌توانیم در این خصوص استفاده کنیم. امام حسین(ع) نه تنها الگوی شیعیان، بلکه الگوی تمام مسلمانان است، برای این‌که می‌فرمایند: من شما را به احیاء سنت پیامبر(ص) دعوت می‌کنم. چون «فإنَّ السُّنَّة قَد أُميتَت، وإنَّ البِدعَةَ قَد أُحيِيتْ». از اینجا معلوم می‌شود که تمام مسلمانان می‌توانند در احیای سنن انبیاء الهی و خصوصاً پیامبر اکرم(ص) نقش‌آفرین باشند.

    آیت‌الله رمضانی تأکید کرد: بر اساس تعبیر دیگری از امام حسین(ع)، ایشان می‌تواند الگوی همه‌ی پیروان ادیان باشد. حضرت می‌فرمایند: «أَنَا أَدْعُوكُمْ إِلَى اللَّهِ» من شما را به سوی خدا دعوت می‌کنم. «الله» محور دعوت تمام انبیاء الهی بوده است. یا در تعبیر دیگری از سیدالشهداء(ع) آمده است: «إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ دِينٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِي دُنْيَاكُمْ». از این عبارت استفاده می‌شود که حتی کسانی که دین ندارند و معاد را نپذیرفته‌اند، باید جزء احرار و آزادگان باشند؛ یا حداقل درباره‌ی انسانیت و آموزه‌های انسانی آزاده باشند.

    وی با بیان اینکه ما معتقدیم که امام حسین وسایر امامان (ع) امامان همه‌ی بشر هستند، تصریح کرد: در بحث‌های کلامی این نکته‌ی بسیار مهمی آمده است که ما معتقدیم: امام، امام الانس و الجن است. امام نه فقط امامت انسان‌ها را عهده‌دار هستند بلکه امامت و رهبری موجودات دیگر را برعهده دارند. این سخن در رابطه با امام حسین(ع) و بلکه تمام ائمه‌ی معصومین(ع) صدق می‌کند. پیامبر اکرم(ص) هم برای همه بشریت مبعوث شده اند. به همین خاطر در قرآن کریم آمده است که «وَ ما أَرْسَلْناكَ إِلَّا كَافَّةً لِلنَّاسِ‏» (سبأ: 28) پیامبر(ص) بر محور رحمت و انتشار رحمت، برای کافه‌ی بشر آمده است. یا در آیه دیگری آمده است: «وَ ما أَرْسَلْناكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعالَمِينَ‏» (الأنبیاء: 107). خود پیامبر(ص) هم فرمود: «إنما بعثتُ رحمةً»؛ من برای انتشار رحمت الهی مبعوث شده‌ام لذا باید معلم بشر باشم « إنَّما بُعِثتُ مُعَلِّماً»؛ من برای همه معلم بودم تا به تمام بشر تعلیم دهم؛ آن هم معلم کتاب و حکمت «وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ» (الجمعه: 2).

    توهین به بُهره‌ها را محکوم می‌کنیم

    وی افزود: ما در اربعین دیدیم که از دنیای اسلام و غیراسلام و مسلمانان و غیرمسلمانان حضور پیدا کردند. از میان شیعیان هم فِرَق مختلف حضور داشتند؛  بُهره‌ها هم با توجه به اعتقادی که نسبت به امام حسین(ع) به لحاظ مرجعیت علمی، معنوی و سیاسی دارند، به عنوان زائر امام حسین(ع) در اربعین حضور پیدا کردند. آنان نسبت به امام حسین(ع) اعتقاد و باور دارند لذا به زیارت ایشان شتافتند. لذا ما به هیچ وجه توهینی که نسبت به بعضی از آنان انجام پذیرفته را برای هیچ زائری نمی‌پذیریم و قبول نداریم. این اتفاق که برخی، به زائران امام حسین(ع) از بُهره‌ها اهانت کردند، به هیچ وجه مورد تأیید ما و مرجعیت نبوده و نخواهد بود. به همین جهت این نوع اهانت‌ها و توهین‌ها از نظر همه‌ی ما محکوم است و نمی‌توان نسبت داد که شیعیان اثناعشری، به بُهره‌ها توهین و اهانت کردند.

    آیت‌الله رمضانی در پایان اظهار داشت: چنین اتفاقاتی که رخ داد، هیچ‌ کس نباید به دل بگیرد، بلکه مهم این است که بدانیم نخبگان و عالمان جامعه، مرجعیت، دانشمندان اسلام و شیعه این کار را تأیید نمی‌کنند؟ روشن است که هیچ‌کدام از نخبگان و دانشمندان و مرجعیت که به عنوان صاحبان فتوا هستند، چه در نجف و چه در ایران، چنین مسائلی را تأیید نمی‌کنند.

    این اتفاق که برخی، به زائران امام حسین(ع) از بُهره‌ها اهانت کردند، به هیچ وجه مورد تأیید ما و مرجعیت نبوده و نخواهد بود. به همین جهت این نوع اهانت‌ها و توهین‌ها از نظر همه‌ی ما محکوم است.

آمار شیعیان آذربایجان



            

1- آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان آذربایجان‏ ـ سال 2000

 

جمعیت کشور: 7.955.772 

درصد شیعیان به کل جمعیت: 73 درصد

 

----------------------------------------------------------------

 

2- آمار «مجمع جهانی اهل‏بیت(ع)» از شیعیان آذربایجان ـ سال 2008
 

جمعیت کشور: 8.587.000 

جمعیت شیعیان: 7.329.863

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 85 درصد

 

----------------------------------------------------------------


3- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه ‏PEW» از شیعیان آذربایجان ـ سال 2009

 
جمعیت کشور: 8.765.000

جمعیت مسلمانان: 7.730.000

جمعیت شیعیان: 5.700.000 - 6.600.000

درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: 65 - 75 درصد

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
7+2=? کد امنیتی